Werkwijze

Bij Trimsalon De Goede Zorg in Veldhoven kunt u terecht voor een deskundige behandeling van uw viervoeter. Honden worden gemodelleerd volgens de rasstandaard. Mocht u andere wensen hebben dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De klant is koning!

Bij Trimsalon De Goede Zorg staat hygiëne hoog in het vaandel. Zo wordt aan het einde van de dag de trimsalon grondig gepoetst met een bacteriedodend middel. Daarnaast wordt het gebruikte gereedschap na elke trimbeurt gesteriliseerd in een sterilisator. Elke hond wordt dus behandeld met schoon gereedschap.

In de salon wordt gewerkt met verschillende trimtechnieken.

PLUKKEN:
Honden met een ruwharige vacht worden geplukt of gestript.
Het verwijderen van "dood" haar door het met wortel en al uit de huid te trekken. Dit kan alleen als de vacht "rijp" is, dat wil zeggen, het dode haar laat vrij makkelijk los en is pijnloos te verwijderen met de vingers.

SCHEREN:
Met de tondeuse wordt de vacht ingekort. Door het gebruik van verschillende scheerkoppen kan de gewenste haarlengte worden gerealiseerd.

KNIPPEN:
Het inkorten van de vacht met een rechte schaar. Deze techniek wordt toegepast bij honden met een krulharige vacht zoals bijvoorbeeld de poedel.

EFFILEREN:
Dit is het uitdunnen van de vacht met de effileerschaar. Deze techniek wordt toegepast bij zeer dichte vachten. Ook kan deze techniek gebruikt worden om vachten in te korten. Te scherp geknipte lijnen kunnen met de effileerschaar worden verzacht om het haar zo natuurlijk mogelijk te laten vallen. Effileren wordt toegepast bij o.a. Spaniels, Golden Retrievers, maar ook bij Maltezers en Shih-tzu’s. 


 

Reus is deze maand ons snoetje.

 

Bij de volgende trim- beurt hebben we een attentie voor Reus in onze salon.